Menu

Dekbedden

Dekbedden

Een ideale slaapkamertemperatuur schommelt rond de 18C°. Een dekbed houdt u comfortabel warm gedurende uw slaap. Dit comfort gaat gepaard met een aangename warmte-isolatie en goede vochtregulatie. Alle dekbedden die wij aanbieden zijn ingedeeld in zogenaamde warmteklasses, waarbij 1 de warmste (winter) variant is en 4 de koelere (zomer) variant. De gemiddelde warmteklasse in Nederland is warmteklasse 2. Met de goed geïsoleerde huizen tegenwoordig dringen ijzige nachttemperaturen veelal niet meer binnen, maar in de zomer is dat anders zodat de temperatuur veelal te ver boven de 18C° stijgt.  Hierin biedt een zomerdekbed (warmteklasse 4) zeer veel comfort met zijn geringe warmte-isolatie en hoge vochtopname. De collectie kent ook dekbedden die uit twee lagen worden gemaakt die afzonderlijk maar ook samen kunnen worden gebruikt. Dit zijn de 4-seizoenendekbedden waarbij de lagen verschillen in dikte en daarmee in warmte-isolatie.

Vullingen

Ieder materiaal kent zijn eigen warmte-isolatie waarmee gerekend wordt bij het bepalen van het ideale vulgewicht in de bijbehorende warmteklasse. Op deze manier bestaan er dus dekbedden met een gelijkwaardige warmte-isolatie en een gigantisch verschil in vulgewicht. Het verschil wordt gemaakt door de keuze van het materiaal waarmee uw dekbed gevuld wordt.

Dons

U kunt kiezen voor dekbedden gevuld met dons. Donzen dekbedden zijn zeer licht in gewicht en dat voelt prettig aan. De stilstaande lucht tussen de donshaartjes zorgt voor een uitstekende isolatie van uw eigen lichaamswarmte. Bovendien neemt het dons vocht op. De optimale ventilatie- en vochtregulatie garanderen een prettige slaap. Om er zeker van te zijn dat alleen het beste dons in de dekbedden wordt verwerkt werken wij nauw samen met een gecertifieerde leverancier. Aan een hoogwaardig dekbed worden strenge eisen gesteld, zodat er diverse keurmerken aan onze collectie hangen.

  • Nomite; is een keurmerk van de European Down & Feather Association. Donzen dekbedden met dit label zijn geschikt voor mensen met een allergie voor de huisstofmijt en voor mensen met astmatische aandoeningen.
  • Downafresh keurmerk; verenigt fabrikanten die zich houden aan de gedragscode met betrekking tot dierenwelzijn waarbij de herkomst van de gebruikte materialen worden vastgelegd in een documentatiesysteem wat streng wordt gecontroleerd. Herkomst van levende pluk, verdachte landen en bronnen is hierbij absoluut onacceptabel.
  • Greenline label; garandeert dat het produkt na afloop van de gebruiksperiode biologisch afbreekbaar is zonder agressieve desinfecteringsmiddelen.
  • Öko-tex 100 is een internationaal erkend certificaat voor veiligheid in de textielketen.

Onze dons dekbedden worden per vak één voor één gevuld en kunnen dus nagevuld worden. Als u achteraf een te koud dekbed heeft gekocht kan het eenvoudig aangepast worden naar uw wens. Door deze unieke tevredenheidsgarantie bent u zeker van uw ideale warmte isolatie.

Merinowol

De mooiste soort zuiver schapenwol is de merinowol. Merinowol heeft een zeer fijne structuur, waardoor er stilstaande lucht tussen de vezels ontstaat, hetgeen warmte-isolatie oplevert. Wol neemt zeer gemakkelijk transpiratievocht op en ventileert deze op natuurlijke basis waardoor u niet klam of bezweet wakker wordt. Het neemt uw lichaamstemperatuur aan en zorgt dus voor een aangename droge warmte.

Voor het verkrijgen van voldoende warmte-isolatie is een aanmerkelijk hoger vulgewicht nodig in vergelijking met dons. Hierdoor voelt het dekbed zwaarder aan. Zeker mensen die makkelijk en bovenmatig transpireren zijn zeer gebaat met het comfort van een merinowollen dekbed omdat de hogere vulgewichten een verzadiging van de materialen uitsluiten. De merinowollen dekbedden in onze collectie zijn alle voorzien van een 100% katoen satijnen tijk. De toepassing hiervan bevordert de souplesse waarmee het dekbed uw lichaamscontour kan volgen.

De Merino wollen dekbedden in onze collectie zijn verkrijgbaar in een zomer-, herfst- en wintervariant die onderling te koppelen zijn voor een gewenste warmte-isolatie.

Kameelhaar

Superieur boven een mooie zuivere Merinowol is de kameelhaar. Dekbedden gevuld met kameelhaar blinken uit in hun capaciteit in warmte- en vochtregulatie. De vulling van een kameelhaardekbed bestaat uit het zogenaamde onderhaar van kamelen uit Azië en Noord-Afrika. De temperatuur in het leefgebied van de kamelen varieert tussen -20°C in de nacht en +45°C overdag. Het is goed merkbaar dat de eigenschappen van deze natuurlijke vacht zich aan deze omstandigheden heeft aangepast.et een kameelhaardekbed isoleert u uw lichaamswarmte van de slaapkamertemperatuur ongeacht of deze koud of warm is. Deze stabiele temperatuur verstoort uw nachtrust minimaal. Door de capillaire werking van dit vachthaar ervaart u de warmte als aangename droge warmte doordat het transpiratievocht feilloos wordt afgevoerd. Kameelhaar heeft een hoog isolatievermogen en is soepeler en daarmee lichter in gewicht dan merinowol. De kameelhaar dekbedden in onze collectie zijn alle voorzien van een 100% katoen satijnen tijk. De toepassing hiervan bevordert de souplesse waarmee het dekbed uw lichaamscontour kan volgen.

De kameelhaardekbedden in onze collectie zijn verkrijgbaar in een zomer-, herfst- en wintervariant die onderling te koppelen zijn voor een gewenste warmteisolatie.

Cashmere (Kasjmir)

Goed, beter… best. Kasjmir of Cashmere is het wol type wat afkomstig is van de Cashmeregeit. De wol is vernoemd naar het gebied Kasjmir in India, Pakistan en China. Uit dit uitgestrekte gebied komen de oorspronkelijke geitenrassen.

De Kasjmirwol is een zeer fijne (dikte: 19 tot onder 12 µm) en zeer zachte, soepele vachthaar. Ze wordt traditioneel gewonnen door de ondervacht van de geit te kammen, maar in de moderne bedrijven worden de geiten geschoren. De gewenste fijne vezels voor de luxe dekbedden zitten alleen in de ondervacht. De stuggere vezels van de bovenvacht moeten daarom zorgvuldig worden verwijderd. Per kam- of scheerbeurt is de netto-opbrengst ongeveer 150 gram per dier.

Kasjmir is daarmee een van de duurste natuurvezels. De prijs is vooral afhankelijk van de fijnheid van de wol. Verder spelen de vezellengte, de mate van kroezing en de kleur een rol. Als gevolg van de fijne structuur van de vezels hebben de dekbedden gevuld met Kasjmirwol zeer goede warmte-isolerende eigenschappen bij een laag gewicht. Hierdoor ervaart u een zeer laag gewicht en een hoge souplesse. De mate waarin de vachthaar vocht kan opnemen en afstaan en dus niet verzadigd raakt is zeer hoog.

Stelt u de hoogste eisen aan het comfort van uw dekbed dan is het zeer de moeite waard om de cashmere dekbedden uit onze collectie te komen bekijken en vooral voelen.

Synthetisch

Made by man. Daar waar de natuur borg staat voor een stabiele factor die vachtmateriaal heeft zijn de kwaliteitsontwikkelingen van synthetisch materiaal uiterst variabel. Droomland Slaapvoorlichter focust zich om die reden altijd op de substantiële vernieuwingen die hieruit voorvloeien voor de mooiste invulling in de collectie synthetische dekbedden.

Het synthetisch dekbed in onze collectie is de absolute top onder de synthetische dekbedden. Door de hoge vulkracht van de Quallofill-Air Dupont vezel voelt het dekbed aan als een donzen dekbed. Heerlijk comfortabel! De mooie eigenschappen van dit synthetische dekbed zijn verder:

  • Zeer hoogwaardige duurzame vezel
  • Goede vulkracht
  • Goed ventilerend
  • Absoluut niet zweterig
  • Huisstofmijtvrij
  • Wasbaar op 60°C.

De collectie synthetische dekbedden kent een zomer-, herfst- en wintervariant die onderling te koppelen zijn voor een gewenste warmte-isolatie.

Wij zorgen er graag voor dat u er warmpjes bijligt.

Dekbedden
Dekbedden-dons_img
Dekbedden-wol_img
Dekbedden-kameel_img
Dekbedden-cashmere_img
Dekbedden-synthetisch_img

Collectie Sleep & Dream

SLEEP & DREAM
Een collectie waar u zich gerust bij neer kunt leggen.

Collectie Cassenz

Cassenz
Geruststellende behaaglijkheid.

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!