Menu

Slapen is ons vak

De juiste keuze

De essentie

Voor een optimale nachtrust zal een bed aan veel vereisten moeten voldoen. Aanpassingsvermogen aan uw lichaamscontour, ondersteuningscapaciteit voor gelijkmatige gewichtsverdeling en warmte- en vochtregulatie voor een behaaglijk slaapklimaat zijn zeer voorname eigenschappen.

Er zijn vele factoren die de kwaliteit van slapen beïnvloeden. Dat een goede slaap essentieel is voor een gevoel van algeheel welbevinden is ontegenzeggelijk. Een van de factoren die een goede slaap beïnvloedt is een goed bed. Ieder individu heeft zijn eigen voorkeur. De maat is: “Sta ik ‘s morgens uitgerust op?” Een slecht uitgerust lichaam verhoogt namelijk de kans op klachten; “Voorkomen is beter dan genezen”

Matrassen

In het gigantische aanbod van slaapsystemen spelen matrassen een belangrijke rol en jammer genoeg zijn er maar weinig matrassen die uitmuntend zijn. Het kiezen van de juiste matras is voor veel mensen niet eenvoudig. Omdat een goede matras 10 tot 15 jaar meegaat en een flinke investering met zich meebrengt wilt u graag de juiste keuze maken. Uw lichaam heeft vier tot zes weken nodig om aan een bed te wennen, dus hoe bepaalt u wat goed voor u is en kunt u dat goed beoordelen? Onbevooroordeeld vergelijken met een realistische gezonde redenering brengt u al een heel eind verder. Desondanks is dat geen gemakkelijke opgave en dat weten wij als Slaapvoorlichter maar al te goed. Onontbeerlijk is uiteraard een vakkundig advies en de mogelijkheid van proefliggen. In onze ogen is het aanbod van matrassen in 3 groepen te verdelen:

  • Matrassen die veel TE hard zijn. Iedereen vraagt ernaar (want het is het andere uiterste van de “zachte kuil” die op dat moment de rugklachten veroorzaakt ). De fabrikanten maken graag harde matrassen omdat de productie eenvoudig is. U denkt niet veel fout te kunnen doen. Erger nog … Hierop hebben we leren slapen. Maar we nemen houdingen aan die niet echt natuurlijk zijn. Dit speelt ons veelal alleen parten wanneer we ‘ouder’ worden en meer van ons lichaam eisen. Heel veel slaapklachten zijn te wijten aan te harde matrassen!
  • De matrassen die gemaakt zijn uit één heel goed materiaal, veelal monoblokken genaamd. We zijn dan veelal een stapje verder want hier ligt u al IN de matras maar krijgt u geen ondersteuning in de rug. Aangezien uw lichaam niet overal gelijk is, hebt u meer dan 1 materiaal of karakteristiek nodig om goed te liggen. Deze matrassen worden vaak aangeprezen in uiteenlopende mediacampagnes. Door relatief goedkope productiekosten en het hogere prijsniveau bestaan er ruime budgetten om veel publiciteit te maken.
  • Het type matras waar wij als specialist ons vak mee kunnen uitoefenen. ‘De matrassen die werken terwijl u optimaal uitrust’. De matrassen die zichzelf bewijzen in combinatie met het ideale slaapsysteem en niet universeel zijn. Zacht waar ze zacht kunnen zijn en harder waar het nodig is. Als u hierop ligt, voelt u binnen een minuut wat ze doen en moeten doen. Kom gerust eens proef liggen, u zult versteld staan. Warmte- en vochtregulatie is eveneens zeer belangrijk. Bezoek ons voor een persoonlijk advies.

Bedbodems

Geen enkel matras is ontwikkeld en daarmee geschikt voor een starre bedbodem. De matrasdrager is een belangrijke ondergrond waar hoge eisen aan moeten worden gesteld. Zo’n ondergrond is bijvoorbeeld een boxspring, een lattenbodem of een spiraalbodem. Samen met de matras vormt deze een flexibele combinatie, die wijkt waar het nodig is (bij heupen en schouders), maar steun geeft bij benen, taille en nek.

Hoofdkussens

De keuze van het juiste kussen is al even belangrijk. Want alleen zo ligt de wervelkolom, en in het verlengde daarvan ook het hoofd, echt horizontaal. Mede door gebruik van het juiste kussen rust u goed uit en wordt u fit wakker.

Zonder hoofd-, nek- of rugpijn wakker worden, alleen maar heerlijk uitgerust, maken wij voor iedereen mogelijk.

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!