Menu

Natuurlatexmatrassen

Natuurlatexmatrassen

De juiste benaming zou zijn, schuimrubbermatrassen op basis van zuivere natuurlatex. De grondstof voor schuimrubber is latex maar die kennen we ook in een synthetische variant. Vandaar dat we bij voorkeur spreken over natuurlatexmatrassen om de rijke toepassing van zuiver natuurlatex te benadrukken en omdat we niet ten onrechte matrassen met synthetisch latex gelijkwaardig willen stellen. Tegenwoordig werkt men veel met synthetisch latex of een mix van beide aangezien dit een voordelige grondstof is. De Sleep & Dream schuimrubbermatrassen worden echter vervaardigd van natuurlijke latex, het melksap van de rubberboom. Natuurrubber onderscheidt zich van ieder ander materiaal door de natuurlijke veerkracht en elasticiteit. Na zware belasting keert het materiaal direct terug in zijn oorspronkelijke vorm. De Sleep & Dream schuimrubbermatrassen zijn bovendien door en door van hetzelfde kwaliteitsmateriaal gemaakt.

Afdeklagen

De kwaliteit van de afdeklagen is mede bepalend voor het comfort en de levensduur van een matras. Wanneer deze te dun of niet sterk genoeg zijn, treedt spoedig slijtage op. Een kwalitatief mindere afdeklaag geeft ook weinig isolatie, waardoor de matras te koud ligt. Daarom besteden we hier veel aandacht aan en worden ook hier uitsluitend natuurlijke materialen verwerkt. Deze afdeklagen bestaan uit diverse lagen van natuurlijke materialen als katoen, zuiver scheerwol wildzijde, kameelhaar, kasjmier, linnen of bamboe.

Afstemming op persoon en postuur

Alle Sleep & Dream schuimrubbermatrassen zijn voorzien van heup- en schoudercomfortzones en zijn leverbaar in extra brede of lange maten en in drie verschillende hardheden: soepel, standaard en stevig.

Voor alle Sleep & Dream natuurlatexmatrassen geldt:

  • Geproduceerd op basis van de meest zuivere natuurlatex met een minimaal aandeel van 80%.
  • Natuurlatex wordt op natuurvriendelijke wijze gewonnen en verwerkt tot natuurlatexmatrassen, afdekmaterialen en hoofdkussens.
  • Voor de produktie van natuurlatex matraskernen wordt minimaal 6 keer minder energie verbruikt dan voor de produktie van synthetische matraskernen.
  • Er zijn geen toevoegingen van (chemische) vulstoffen aan de receptuur.
  • Alle produkten worden als halffabrikaat na produktie 5x gewassen om een zo zuiver mogelijk produkt te verkrijgen.

Dat slaapt pas gerust!

Collectie Sleep & Dream

De collectie van een echte speciaalzaak

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!