Menu

Topdekmatrassen

Topdekmatrassen

Voor wie absoluut topcomfort in aanpassingvermogen en voegzaamheid van het ligoppervlak zoekt is er de topdekmatras. Veelal maakt de topdekmatras een belangrijk onderdeel uit van het complete slaapsysteem. Deze slaapsystemen behoren tot de boxspringsystemen en zijn zorgvuldig samengesteld met de noodzaak van een topmatras. Op deze manier beoogt de fabrikant een rijke toepassing van comfortmateriaal in het ligoppervlak wat zich na jaren van gebruik gemakkelijk laat vervangen. De karakteristiek van dit soort slaapsystemen kenmerkt zich door het “nestjesgevoel”.

Comfortlagen

De ontwikkeling van matrassen is ook duidelijk terug te zien in topmatrassen. Waar vroeger op authentieke wijze luxe matrassen werden voorzien met comfortlagen van paardenhaar, wol en katoen zien we nu veel matrassen voorzien van schuimmaterialen (zie pocketveringmatrassen). De produktiewijze, de kosten, maar ook zeker de mogelijkheden zijn daarmee onuitputtelijk. Dezelfde verschijningsvormen komen we ook tegen bij topdekmatrassen. Het overgrote deel zijn schuimmaterialen waarbij wij alleen de natuurlatex hoogwaardig achten. Topmatrassen worden ook gevuld met paardenhaar wat het “nestjesgevoel” versterkt en natuurlijk superieur is voor warmte en vochtregulatie. (zie ook Kuperus) Echter staan volledige matrassen waar deze materialen in worden gebruikt door specialistische produktiewijzen onder een zogenaamde voorspannning, waarbij ten minste 30% aan volume wordt gecomprimeerd. Topmatrassen kennen dit niet, wat inhoudt dat het reëel is aan te nemen dat topmatrassen snel een ligafdruk en verharde indrukkingen laten zien. Met bepaalde onderhoudsmethoden is dit proces in beperkte mate te vertragen. Topmatrassen met een kern van veren al dan niet gecombineerd met paardenhaar zijn daarmee veel duurzamer en maken de comforteigenschappen van uw bed duurzamer.

Meer dan comfort

Een topdekmatras kan worden toegepast om de hinderlijke middennaad tussen twee matrassen weg te werken. Ieder geniet dan toch van de persoonlijke ondersteuning vanuit de eigen matras, terwijl het oppervlak over de gehele breedte en lengte wordt bedekt door één grote topdekmatras. U kunt ook op elke matras een aparte topdekmatras toepassen als u bijvoorbeeld twee veelzijdig verstelbare bedden heeft. Een tussenoplossing is de topdekmatras met een split, dus slechts een middennaad aan het hoofdeinde. Een topdekmatras kan dan echt top zijn!

Collectie Sleep & Dream

De collectie van een echte speciaalzaak

Collectie VI Spring

VI SPRING
De mooiste materialen op de mooiste manier verwerkt.

Handmade like no other bed

Collectie Kuperus

Hofleverancier van de mooiste nachtrust

Collectie TrendZzz Design

DROOMLAND TRENDZZZ
Kwaliteit in stijl.

Volg je droom, doen wij de TrendZzz

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!