Menu

Boxsprings

Boxsprings

Het oudste slaapsysteem wereldwijd, en toch pas zo’n 25 jaar populair en bekend “onder” de Nederlandse mensen. Eigenlijk is de echt goede benaming voor een boxspring een ‘boxspringcombinatie’. Een boxspring is alleen de bedbodem. De gehele boxspringcominatie bestaat uit een boxspring op pootjes, een matras en eventueel daar bovenop nog een topmatras. Voor de aankleding is het vervolgens mogelijk de boxspringcombinatie te completeren met een hoofd- en een voetbord. Zo eenvoudig als deze opzet klinkt, zo complex is de werkelijke uitvoering van een echte volmaakte boxspring. Een technisch volmaakte boxspring verlangt namelijk een zeer zorgvuldige samenstelling en verwerking van hoogwaardige materialen. Een technisch volmaakte boxspring zal uw ogen openen als het gaat om de gigantische verschillen en uw ogen sluiten voor een onovertroffen nachtrust.

Techniek

Letterlijk vertaalt betekent het woord boxspring een bak vol veren. Oorspronkelijk werden de boxsprings door de inmiddels toonaangevende producenten hier ook altijd in voorzien. Vandaag de dag is een goede kijk in de boxspring pure noodzaak geworden om uzelf ervan te overtuigen dat dit ook het geval is. Een volwaardige boxspring begint bij een solide, piep- en kraakvrij frame met een degelijke pootbevestiging. Daar bovenop komt een sterk en duurzaam pocketvereninterieur, veelal gescheiden van het frame met vlas om de ventilatie te bevorderen en klanken te dempen. Op het vereninterieur komen een drukverdeler en comfortmateriaal. Het behoud of zelfs verbeteren van de unieke warmte- vochtregulatie is een voornaam criterium voor de materiaalkeuze voor deze lagen. Voor de onderlinge verbindingen maken fabrikanten diverse keuzes, veelal gebaseerd op de materiaalkeuzes. Een solide zijkant- en hoekversteviging is vervolgens van groot belang voor duurzaamheid en stabiliteit. Tot slot wordt de boxspring gestoffeerd met een stoffering naar keuze met de verwerking van een technische stof in het oppervlak waar de matras op komt te liggen. Een concessie in deze opbouw is een concessie in de kwaliteit van uw nachtrust.

De verschillen

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel aanbieders van boxsprings, echter weinig zijn uitmuntend. Kiest u voor een boxspringcombinatie, dan staat u voor de keuze van een duurzaam en comfortabel slaapsysteem, mits u de juiste keuze maakt. De Slaapvoorlichters van Droomland helpen u daar graag bij. Wij leggen u graag de invloeden uit tussen de verschillende veerkarakteristieken, materiaalkeuzes en vooral ook produktiewijzen. De kwaliteiten hebben we al voor u geselecteerd, uw persoonlijke voorkeur vernemen wij graag.

Collectie Sleep & Dream

De collectie van een èchte speciaalzaak

Collectie VI Spring

Handmade like no other bed

Collectie Kuperus

Hofleverancier van de mooiste nachtrust

Collectie TrendZzz Design

Volg  je droom, doen wij de TrendZzz

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op!